Gönül Gözü - Timaş Yayınları

gonul-gozu-9789759161156.jpg
İki deniz birbirine kavuşur gibi...
Marka: Sufi Kitap
Kitaplık: Sufi Kitaplığı
Diziler: Tasavvuf Sohbetleri
Sayfa / Ebat: 224s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Ağustos’06 / Ekim’22
Baskı Sayısı: 7
ISBN: 978-975-9161-15-6
Barkod: 9789759161156
220.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak
Ömer Tuğrul İnançer ve Prof. Dr. Kenan Gürsoy’un TRT İstanbul Televizyonu’ndaki sohbetlerinden oluşan bu kitap, gönül iklimimize açılan bir kapı... Kitapta, içinde bulunduğumuz hayata gönül cihetinden bakmamız ve onu bu cihetten yorumlamamıza ışık tutan tevhid, hürriyet, ahlâk ve gelenek gibi kavramlara dikkat çekilerek İslâm’ın estetik boyutları var mıdır, tasavvufun gönül dünyamıza etkisi nasıldır, ilim ve kültür mirasımızın temelleri nelere dayanır gibi sorulara cevaplar da aranmaktadır. İlim, irfan, tasavvuf, kültür, medeniyet gibi konularda bilgi dağarcığımıza katkı sağlayacak kolay okunur eserlerden biri olan bu kitap, bir gönül kılavuzu olarak hayatımızdaki yerini alacaktır.
 
En önemli cümle
Gönül Gözü, irfân denizinin taşması, hikmet rüzgârının esişidir.
Bu kitap neden önemli
* Hem musiki alanında hem tasavvuf alanında yetkin iki önemli ismi bir araya getiriyor. * Yaptıkları yorumlar daha önce başka bir eserde bulunamayacak tarzda orijinal. * Klasik Türk Musikisi daha önce hiç bu şekilde ele alınmamıştı. * Kolay okunabilir, soru-cevap tarzında ilerleyen bir yapısı var.
Anahtar kelime
Gönül, Aşk, Muhabbet, Oruç, Kurban, Hacc, Hacı Bektaş-i Veli, Şeyh, Derviş, Dert, Alçakgönüllülük, Birlik, Birlik Olma, Bişr-i Hafi, Cemiyet, Cömertlik, Cüneyd-i Bağdadi

Diğer kitaplara göz atın

Yeni
olum-ve-otesi-9786259524320.jpg

Ölüm Ve Ötesi

İmam Gazâlî
Sufi Kitap
110.00 TL
tasavvufun-zaferleri-9786259445151.jpg

Tasavvufun Zaferleri

Sufi Kitap
285.00 TL