Dünyayı Değiştiren On Domates - Timaş Yayınları

dunyayi-degistiren-on-domates-9786050846980.jpg

Dünyayı Değiştiren On Domates

Egzotik Bir Süs Bitkisi Nasıl Kültür Tarihinin Vazgeçilmezi Haline Geldi?
Marka: Timaş Yayınları
Kitaplık: Popüler Bilim
Diziler: Popüler Bilim
Sayfa / Ebat: 304s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Nisan’23 / Nisan’23
Baskı Sayısı: 1
Tercüman:
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-605-08-4698-0
Barkod: 9786050846980
Üst Başlık: Egzotik Bir Süs Bitkisi Nasıl Kültür Tarihinin Vazgeçilmezi Haline Geldi?
Orijinal Dil: İngilizce
275.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Domates, 1500’lerde bir gece yarısı, bir geminin ambarında Yeni Dünya’dan Avrupa’ya göç eder. Yüzyıllarca tarihin çöplüğünde kaybolur, zehirli olmakla suçlanır, henüz sert ve yeşilken toplanır; hayat bu ya, hem dünya mutfaklarının en popüler aktörlerinden biri, hem de endüstriyel gıdalardan hoşnutsuzluğumuzun sembolü haline gelir.

Peki maceraların, enteresan tarihî figürlerin, çeşit çeşit yiyeceğin, biraz da komplo teorisinin eksik olmadığı bu yolculuk boyunca neler yaşandı? William Alexander, Dünyayı Değiştiren On Domates’te domatesin ilginç gerçeklerle dolu tarihçesini konu edinirken gıdaya ilişkin en güncel sorunlarımıza da değiniyor ve okura alışılmışın dışında bir uygarlık tarihçesi sunuyor.

 “William Alexander, domatesin dünya mutfağı ve kültürü üzerindeki etkisini konu alan bu turda bize eşlik eden eğlenceli bir rehber. Tarih, botanik, hatırat ve seyahatnamenin kendine özgü bir karışımı olan Dünyayı Değiştiren On Domates, büyüleyici ve iştah açıcı bir kitap.” –Amy Stewart, New York Times çoksatan yazarı

 

“Mütevazı meyveye ilgi çekici bir bakış... Tuhaf, bilgilendirici ve çok eğlenceli.” –Kirkus Reviews

“[Alexander’ın] zamanlaması ve sunumu kusursuz.” –The New York Times Magazine

“William Alexander, Azteklerden İtalyan mutfağı ve pizzaya kadar tarihi keşfetmek için domatesleri kullandığı bu kitapta, domatesin eğlenceli ve geniş kapsamlı bir tarihçesini sunuyor. Bunun yanında bizi enteresan tarihî karakterlerle tanıştırıyor; iklim değişikliği, hidroponik ve GDO ile fabrika çiftçiliğinin yaygın olduğu bir dünyada lezzet arayışı gibi konularla ilgili düşünmemizi sağlıyor.” –Mark Pendergrast

Bu kitap neden önemli
Yazarı William Alexander, kitaplarıyla New York Times çoksatan listelerine girdi. Birçok yayının övgüyle bahsettiği Alexander, eğlenceli üslubuyla ön plana çıkıyor. Kısa sürede Çin, Japonya, Kore ve İtalya gibi ülkelerde yayımlandı. Mutfak kültürü üzerinden geniş bir uygarlık ve sanat tarihi anlatısı vadeden kitap, yurtdışında okurlar tarafından övgüyle karşılandı.
Anahtar kelime
Gastronomi, Uygarlık, İklim Değişikliği, Kültür Tarihi, Yemek, Avrupa, Amerika, Tarih

Diğer kitaplara göz atın