Füsusul Hikem - Timaş Yayınları

fususul-hikem-9789759161231.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI
Şeyh-i Ekber'in her bir peygamberin isminden hareketle hakikata menfez açtığı ve asırlardır okunmakta devam eden hikmet kitabı
Marka: Sufi Kitap
Kitaplık: Sufi Kitaplığı
Diziler: Tasavvuf Klasikleri
Sayfa / Ebat: 240s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Temmuz’07 / Aralık’24
Baskı Sayısı: 18
Tercüman:
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-975-9161-23-1
Barkod: 9789759161231
Üst Başlık: HİKMETLERİN ÖZÜ
Orijinal Dil: Arapça
240.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak
İslam irfan tarihinin en mühim isimlerinden Şeyhü’l-Ekber Muhyiddin İbnü’l-Arabî’nin en çok tartışılan eseri Füsûsu’l-Hikem'dir.

Peygamberimizden (sav) aldığı manevî talimat üzerine “ne bir harf noksan ne de bir harf fazla” nakledilen hikmetlerin her biri, âlemlerin yüzü suyu hürmetine yaratıldığı kudsî bir hadiste buyurulan Cihanlar Serveri Peygamberimizin (sav) hakikatinden süzülüp gelmiştir.

Eserleri ile İslam tasavvuf geleneğinin düşünsel ve varoluşsal zenginliğini ve enginliğini ortaya koyarak tasavvuf literatürünü ilmî anlamda zenginleştiren bu büyük ârifin mühim eseri Füsûsu’l-Hikem, Türkçe okuyup yazanlar açısından sarih, temiz ve duru bir tercümesi ile Şeyhü’l-Ekber’in irfan dünyasındaki anlam derinliğini; varlık, insan ve bilgi anlayışını katmanları ve kırılmalarıyla yansıtıyor.
Editörün görüşü
Muhyiddin Arabi, nâm-ı diğer, Şeyh-i Ekber'in en çok şerh edilmiş ve en çok halka aktarılmış eseridir. Misal aleminde Hz. Peygamberimiz tarafından kendisine talim edilen bu eseri bütün Müslüman ümmete duyurması istenmiştir. Her bir peygamberin ismi üzerinden bir hakikat kavramı izah edilir.
En önemli cümle
Bu kitap benliğin tutkularından uzaktır ve içine asla herhangi bir fitne karışmamıştır.
Bu kitap neden önemli
Muhyiddin Arabi, 27 peygamber için ayrı bir bölüm ve bir hikmet fası açtığı bu eserinde maddeyi üç boyuttan ibaret görenlerin idrak ve havsalalarının verasında bir anlatım dili eşliğinde hikmet ve irfan bahrının usta bir gavvası olduğunu bir kez daha gösteriyor.
Anahtar kelime
Fas, Şeyh-i Ekber, Hz. Adem, Hz. İdris, Enbiya, Nefs, Aşk, Hakk, Ruh, Nur, Vahdet-i Vücud, Kalp, Hikmet

Diğer kitaplara göz atın

Yeni

İmam Gazali Seti (7 Kitap)

Sufi Kitap
975.00 TL
olum-ve-otesi-9786259524320.jpg

Ölüm Ve Ötesi

İmam Gazâlî
Sufi Kitap
110.00 TL