Osmanlı Süper Beyinleri - Timaş Yayınları

osmanli-super-beyinleri-9786050828429.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Osmanlı Süper Beyinleri

Osmanlı'nın 'Süper Beyinleri'yle tanışmaya hazır mısınız?
Marka: Eğlenceli Bilgi
Kitaplık: Eğlenceli Bilgi Dünyası
Diziler: Eğlenceli Tarih
Sayfa / Ebat: 144s. / 15x19
İlk ve Son Baskı: Ocak’13 / Mayıs’25
Baskı Sayısı: 18
Çizer:
ISBN: 978-605-08-2842-9
Barkod: 9786050828429
145.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak
Osmanlı zamanında yetişmiş bilim adamlarını ve neler yaptıklarını, macera dolu hayat hikâyeleriyle beraber öğrenmeye hazır mısınız? Bahsettiğimiz zamanlar 1300’ler ile 1800’lerin arası... Yani, henüz dünyanın hiçbir yerinde kimse bilgisayarı icat etmek için uğraşmıyor! Ama… -Modern cihazları olmadan ameliyat yapabilen cerrahlar, -Uydu fotoğrafları olmadan koskoca Akdeniz’in bütün kıyılarını en ince ayrıntısına kadar çizebilen haritacılar, -Sadece 2+2=4 ile yetinmeyip hesap işlerine trigonometriyi de (yazması bile zor!) sokan matematikçiler, - Gökteki yıldızların nerede olduklarını hesaplayan, teleskop bağımlısı astronomlar ve daha fazlası Osmanlı Süper Beyinleri’nde keşfedilmeyi bekliyor.
Editörün görüşü
Bu kitap pek çok farklı tarihi karakteri iki kapak arasında buluşturması bakımından önemli bir çalışma. Akşemseddin, Ali Kuşçu, Seydi Ali Reis, Takiyüddin, Kâtip Çelebi, İbrahim Müteferrika gibi Osmanlı'nın önemli insanlarını gençlere doğru bir şekilde tanıtmak ve sevdirmek açısından da dikkat çekici.
En önemli cümle
Osmanlı zamanında yetişmiş bilim adamlarını ve neler yaptıklarını, üstelik hayli macera dolu, inanılmaz hayat hikâyeleriyle beraber öğrenmeye ne dersiniz?
Bu kitap neden önemli
Osmanlı Süper Beyinleri kitabı, bilim alanında vizyon edinilmesi için ilham hikâyeleriyle dolu. Eserde, Osmanlı döneminde ve o topraklarda yetişmiş Akşemseddin, Ali Kuşçu, Seydi Ali Reis, Takiyüddin, Kâtip Çelebi, İbrahim Müteferrika gibi bilim insanlarının doğru bir şekilde tanıtılması, hem tarihî bilinç hem de hitap ettiği yaş grubunun özgüveni açısından oldukça değerli bir kazanım sunuyor.
Anahtar kelime
Akşemseddin, Ali Kuşçu, Takiyüddin, Osmanlı, Osmanlı İmparatorluğu, Bilim, Bilim İnsanları, İcat, Tıp, Matematik, Gökbilimi, İbrahim Müteferrika, KÂTİP ÇELEBİ

Diğer kitaplara göz atın

Yeni
gezegenin-cilgin-filozoflari-9786257844932.jpg

Gezegenin Çılgın Filozofları

Ayşenur Kurtuluş Peltek
Eğlenceli Bilgi
145.00 TL
25-muhtesem-icat-9786257844918.jpg

25 Muhteşem İcat

Yaşar Bayraktar
Eğlenceli Bilgi
145.00 TL
kolayca-matematik-9786257844901.jpg

Kolayca Matematik

Ebru Arık
Eğlenceli Bilgi
145.00 TL
havali-bilgiler-kitabi-9786257844871.jpg

Havalı Bilgiler Kitabı

Dilara Sarı
Eğlenceli Bilgi
145.00 TL