
Yeryüzünün İlk Adası - Atmaca'nın Günlüğü
Korsanlar yola çıkıyor! Bilgi Denizi'nde maceraya hazır mısın?
Marka | : Timaş Çocuk |
Kitaplık | : Çocuk Kitaplığı |
Diziler | : Atmaca'nın Günlüğü |
Sayfa / Ebat | : 96s. / 15x19 |
İlk ve Son Baskı | : Ocak’24 / Kasım’24 |
Baskı Sayısı | : 2 |
Çizer | : |
ISBN | : 978-625-6581-21-0 |
Barkod | : 9786256581210 |
Alt Başlık | : Atmaca'nın Günlüğü |
130.00 TL
KDV Dahil Fiyat
Arka kapak
Korsanlar Seyahat’in macerasever mürettebatı ve yolcuları azgın bir fırtınaya yakalanıyorlar. Gözlerini bir açıyorlar, bambaşka bir evrendeler. Aşırı sessiz bir okyanus, gizemli bir ada ve eski bir liman… Ada sakinleri çok zeki ve çok becerikliler. Ev, Ateş, Tekerlek, Para, Rakam, Yazı gibi şeyler ilk onların akıllarına gelmiş. Sadece minik bir kusurlar var, çok alınganlar. Buluşlarıyla çok övünüyorlar ve asla eleştiri kabul etmiyorlar. Korsanlar Seyahat’in mürettebatı Puhu, Ebabil, Serçe, Kuzgun, Anka ise biraz düşüncesiz olabiliyorlar. İki grup bir araya gelince de işler epeyce karışıyor.
Editörün görüşü
Timaş Çocuk’ta çocukların başucu kitabı olacak macera dolu bir kitap: Atmaca'nın Günlüğü
Korsanlar eşliğinde çıkacağınız bu serüvende, birbirinden farklı adalara uğrayacak, bilim insanlarıyla tanışacak, birbirinden farklı icatlar hakkında bilgi sahibi olacak, adını hiç duymadığınız bitkiler tanıyacaksınız.
En önemli cümle
"Bu ada size her şeyin ilkini yaşatacak. Nasıl mı? Orası da başka bir sürpriz!"
Bu kitap neden önemli
Meraklı, bilgiye aç korsanlarımız size insanlık tarihinin ilk mucitlerini tanıtmaktan çevre bilinci kazandırmaya kadar en önemli konulara değiniyor. Üstelik bunu okuma sevgisi kazandırarak yapıyorlar!
İlkler Adası:
Adanın sakinleri insanlık tarihinin ilk mucitleri. Hiçbiri öyle meşhur tanınmış kişiler değiller ancak insanlığın bugünlere gelebilmesine büyük katkılar sağlamış, isimsiz mütevazı kahramanlar. Ateşi bulandan tekerleği bulana, sayıları bulandan yazıyı icat edene… Hepsi orada!