Arafta Yedi Gece - Timaş Yayınları

arafta-yedi-gece-9786050848489.jpg

Arafta Yedi Gece

Her şey zıddı ile kaimdir...
Marka: Timaş Yayınları
Kitaplık: Edebiyat Kitaplığı
Diziler: Roman
Sayfa / Ebat: 176s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Ocak’24 / Ocak’24
Baskı Sayısı: 1
ISBN: 978-605-08-4848-9
Barkod: 9786050848489
175.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Kaygı yarın ve esaret de dün demek; her ikisi de ölerek kavuştular hürriyete nihayet. Lakin yarım kaldı sevda, yarım kaldı aşk; dünyada her ne varsa, yarım kalmaktan yaratılmıştır. Tamamlanan sadece, bazen kısa ve bazen de uzun, zıtlar arasındaki ince çizgidir.

 

Eşini elim bir hastalıktan kaybeden, dostlarını arayıp sormayan, depresif, yalnız ve yorgun bir kitap çevirmeni olan Kenan’ın eline eski bir kitap geçer: Râzabad’a Yolculuk. Pehlevi alfabesiyle yazılmış fakat hangi dilde olduğu tam anlaşılmayan bu gizemli kitabı çözmeye karar veren Kenan’ın hayatı bir daha eskisi gibi olmayacaktır...

Hiçbir yere ait olmadığını düşünen Kenan kitabı anlamaya, çözmeye çalışırken kitap Kenan’a hükmetmeye başlar. Artık istese de geri dönemeyeceği bir bilmecenin peşine düşmüş, uzun ve meşakkatli bir yolculuğa çıkmıştır... Kitabı çözmeye çalışırken kendi varlığının eserdeki yansımalarını görür. Başına gelen olaylarla hasret ile vuslat, karanlık ile aydınlık, varlık ile yokluk, ölüm ile yaşam, geçmiş ile gelecek, zalim ile mazlum ve zahir ile batın arasındaki zıtlıkları çözmeye çalışır.

Cihan Çetinkaya, Arafta Yedi Gece’de insanın iç dünyasını ve varlığın temelindeki zıtlıkların birliğine uzanan keşif yolculuğunu eşsiz bir kurgu ve şiirsel üslubuyla taçlandırıyor.

Editörün görüşü
Cihan Çetinkaya, şiirsel bir üslubunu ve dile olan yetkinliğini her cümlede hissettiriyor. Bunu yaparken de okurun anlayabileceği sadeliği muhafaza ediyor. Özellikle insana ve hayata dair sorgulamalar yaptığı ve sorular sorduğu kısımlarda güçlü bir anlatı kuruyor. Kitaptaki bütün hikâyeler şiirsel bir anlatıyla yazılmış. Bağdat’ın bin bir gece hikâyelerine benzer bu yolculuk, insanın en derin çıkmazlarından biri olan zıtlıklar arasındaki yolculuğuna da mercek tutacak.
En önemli cümle
Kimse görmeyecekti onu kimse fark etmeyecekti ebedi gidişini. Kal demeyecekti kimse, biliyordu. Onun da kalmaya artık mecali yoktu.
Bu kitap neden önemli
Bu kısa romanda yazar, depresif ve yalnız bir kitap çevirmeni olan Kenan'ın sırlı ve eski bir kitap eline geçmesiyle başlayan, Kenan'ın iç dünyasına ve insanın en derin çıkmazlarından biri olan zıtlıklar arasındaki yolculuğu anlatıyor. Okur müthiş bir kurguyu okurken aynı zamanda sert bir hayat sorgulamasıyla baş başa kalıyor.
Anahtar kelime
Roman, Tasavvuf, Yolculuk, Gizem, Depresyon, Sorgulamalar, Zıtlıklar

Diğer kitaplara göz atın