Bir Mamut Nasıl Yenir - Timaş Yayınları

bir-mamut-nasil-yenir-9786050848861.jpg
Yeni

Bir Mamut Nasıl Yenir

50 Lokmada İnsanlığın Tarihi
Marka: Timaş Yayınları
Kitaplık: Popüler Bilim
Diziler: Popüler Bilim
Sayfa / Ebat: 208s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Eylül’24 / Eylül’24
Baskı Sayısı: 1
Tercüman:
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-605-08-4886-1
Barkod: 9786050848861
Üst Başlık: 50 Lokmada İnsanlığın Tarihi
Orijinal Dil: Almanca
200.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak
“Piknik” kavramını İngiltere’de yaygınlaştıranın Fransız Devrimi’nden kaçan soylular olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya Romalı gladyatörlerin kölelerden de alt bir sınıfa ait olduklarından yalnızca tahıl yiyebildiklerini? Çinlilerin hot pot’u Moğollardan öğrendiklerini?
Yemek insani bir ihtiyaç ve zevktir, fakat bunun yanında çağları ve kıtaları aşan toplumsal bir rolü de üstlenmiştir: Sofralar toplumsal huzuru sağlar, isyanlar çıkartır, gücü simgeler ve acımasız bir hiyerarşi tesis eder. Uta Seeburg, uygarlığın başlangıcından günümüze özenle bir araya getirdiği 50 yemeğin serüveniyle insanlığın; gelişimin ve ilerlemenin, geleneğin ve inancın, aidiyetin ve ayrımcılığın öyküsünü anlatıyor.

“Okurlara tarihin durağan, renksiz ya da sıkıcı olmadığı konusunda güvence veren Seeburg, bu kitapla tartışmasız dikkatimizi çekiyor.” –Booklist
“Su gibi akan kısacık ve neşeli bölümler, dönemler ve kültürler arasında ilginç benzerlikler ortaya koyuyor... Hayal gücünün hakkını teslim eden bir mutfak tarihi.” –Foreword
“Uta Seeburg, 50 lokmada tarihin karakterlerine hayat veriyor.” –Max Miller, New York Times çoksatanı yazar
En önemli cümle
Yemek elbette zevktir ama aynı zamanda hafıza, dünyadan kaçış ve nostaljidir de.
Bu kitap neden önemli
-Bir Mamut Nasıl Yenir arkeolojik buluntular, tarihî belgeler ve bilimsel araştırmalar ışığında insanların beslenme kültürlerini, yeme alışkanlıklarını ve bunların toplumsal, ekonomik ve ekolojik etkilerini eğlenceli ve akıcı bir üslupla anlatıyor. -Uygarlık tarihiyle mutfak kültürünü bir araya getiren kitap, ABD, Kanada, Kore, İngiltere ve Norveç’te de okurlar buluştu.

Diğer kitaplara göz atın