Mücellâ - Timaş Yayınları

mucella-9786050820416.jpg
TANITIM VİDEOSU
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI
Senin hayatının benim kâğıdıma düşen yazısı bu....
Marka: Timaş Yayınları
Kitaplık: Edebiyat Kitaplığı
Diziler: Roman
Sayfa / Ebat: 344s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Kasım’15 / Eylül’24
Baskı Sayısı: 16
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-605-08-2041-6
Barkod: 9786050820416
325.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Nazan Bekiroğlu Nar Ağacı’ndan sonra merakla beklenen yeni romanı Mücellâ’da bizleri 1920-1970’li yılların Türkiye’sinden nostaljik bir hikâyeyle buluşturuyor.

Mücellâ, genç Cumhuriyet’le yaşıt bir kızın, unutulmuş kumaşların, kokuların, alışkanlıkların, iğne oyalarının, kimi yarım kalmış kimi tamamlanmış aşkların, hayatı seyretmekle yaşamak arasında gelip giden kadınların romanı.
Zamanın daha ağır aktığı, hayatın ritminin daha çok mahalle aralarında karar bulduğu vakitler. Gaz lâmbasının ışığında içilen nohut kahvesinin ağızda buruk bir tat bıraktığı dönemler.
Arka planda Türkiye, pek çok çalkantının içinden geçerken bile kendini bildi bileli çeyiz işleyen bir genç kız Mücellâ. Adım adım hayattan çekilirken bunu neredeyse hiç fark etmeyen... Neyi beklediğini bilmeden bekleyen... Derken günün birinde, kıyısında kaldığı hayata son bir çabayla dönmek isteyen...
Sümbül kokulu bembeyaz yastık kılıfları, kanaviçe işli peçeteler, uçları fistolanmış havlular, çeyiz sandıkları arasında…

Hanımeli, yasemin ve leylâk kokulu yaz ikindileri gibi uzun kış gecelerinde de, ya çardağın altında ya hep o soldaki pencerenin içinde...

Mücellâ’nın dupduru ve çarpıcı hikâyesi.

Mücellâ, eserleriyle çağdaş edebiyata damgasını vurmuş Nazan Bekiroğlu’nun incelikli kaleminden hep hatırlanacak bir roman.

 

En önemli cümle
Her şeyi ciddiye almaya yazgılı, yalnız ve mutsuz ama mutsuzluğunun farkında bile değil, kendi içinde bir nabız gibi atarak çoğalıp duran bir kız çocuğu ile kuruyup gitmiş yaşlı bir kız arasında yaşanması her zaman için olası bir sahneydi bu. Tek farkla: Gerçek oldu.
Bu kitap neden önemli
Çok başarılı bir kadın romanı. Son yıllarda ciddi biçimde okunan kadın karakterlerin merkezde olduğu romanların iyi bir örneği. 1930'lu yıllardan başlayıp 1970'lere kadar geçen dönemde ülkenin sosyal dokusunu veren bir zemine dayanıyor. Bir dönem romanından beklenecek ayrıntıları, kadın romanlarında vazgeçilmez olan ev içi hallerini ve kadınsı uğraşları ince ince işlerken sınırların ötesine geçmemeyi, hayatı başkaları için yaşamayı, yalnızlığı, sessiz bekleyişleri ve buruk bir hikayeyi taşıyor satırlarına.
Anahtar kelime
Kadın, Dönem Romanı, Yalnızlık, Çeyiz Sandığı, Karadeniz, Bahçe, Konak, Ekmek Karnesi, Gazyağı, Nohut Kahvesi, Parfüm, Gaz Lambası, Çiçekler

Diğer kitaplara göz atın