Nohut Adam - Timaş Yayınları

nohut-adam-9786050834475.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Nohut Adam

Anıl Basılı'dan zorbalığa dair nefis bir hikâye...
Marka: Timaş Çocuk
Kitaplık: Çocuk Kitaplığı
Diziler: Umutlu Kitaplar
Sayfa / Ebat: 64s. / 12,5x19,5
İlk ve Son Baskı: Ekim’20 / Aralık’23
Baskı Sayısı: 30
Çizer:
ISBN: 978-605-08-3447-5
Barkod: 9786050834475
85.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Orman halkı gür ve uzun saçlarıyla meşhur. Nohut Adam ise orman halkından çok farklı. Onun hiç saçı yok. Taş gibi göbeği, kısa kolları ve gözlüklerinin arkasına gizlenen masmavi gözleri var. Onu kendilerinden farklı görenlerden, aynalardan ve bir türlü barışamadığı görünümünden kaçıyor. Kendi tasarladığı ve kulaklarını dışarıda bırakmayacak şekilde kafasını örten şapkaların altına saklanıyor. Nohut, daha önce kimsenin görmediği güzellikte şapkalar tasarladığında orman halkı onu fark ediyor. Tabii o da kendi güzelliğini… Farklılıklara karşı saygının ve hoşgörünün önemini vurgulayan Nohut Adam, “zorbalık” kavramı üzerine düşündüren, kalpleri ısıtan bir hikâye…

Editörün görüşü
Balino ve Melodi’nin yazarı Anıl Basılı’dan çocuklara “umut” olacak bir kitap daha: Nohut Adam. Yaşadığı ormanda görünüşü nedeniyle diğerlerinden farklı olan Nohut Adam, arkadaşları tarafından istenmiyor. Kimseyle arkadaş olmuyor, olamıyor. Fakat ormanın en güzel şapkalarını da o yapıyor. Bir gün ormanda başlarına beklenmedik bir olay geliyor… Herkes, diğerlerinden “farklı” oluyor. İşte o gün Nohut Adam, hem kendisiyle hem de orman halkıyla barışıyor…
En önemli cümle
"Nohut Adam’ın istediği sonunda oldu. Artık ormanın kabul edilen şapkacısıydı. Birbirinden farklı bir sürü şapka üretiyordu. Tek başına değil. Çok güvendiği can dostuyla birlikte çalışıyorlardı. Dükkânın girişinde koca bir tabela asılıydı artık. 'Umutlu ol, umut ol' yazıyordu. Umut olmadan yaşanmazdı."
Bu kitap neden önemli
Anıl Basılı, bu kez temiz Türkçesi ve çocuklara uygun diliyle en zor konulardan biri olan akran zorbalığı konusuna değiniyor. Bu nahif eser, zorbalığın insan hayatında oluşturabileceği tahribata yer veriyor. Zorbalık sonucu oluşan yalnızlık ve umutsuzluk duygusuna değinen Nohut Adam, kuvvetli bir şekilde empati duygusunu da temel alıyor. Böylece çocuklar zorbalığa uğrayan kişiler hakkında fikir sahibi olabiliyor. En önemli mesajı ise her durumda umutlu olmak.
Anahtar kelime
Arkadaşlık, Dostluk, Zorbalık, Problem Çözme, Yetenek, Empati, 7 yaş, 8 yaş

Diğer kitaplara göz atın