İstanbullu Üç Osmanlı Ailesi - Timaş Yayınları

istanbullu-uc-osmanli-ailesi-9786256767461.jpg
Yeni

İstanbullu Üç Osmanlı Ailesi

YAHYA EFENDİ, ŞÂİR NİGÂR HANIM, AHMED MİDHAT EFENDİ AİLELERİNİN BOĞAZİÇİ’NDE GEÇEN MASALSI AİLE TARİHİ…
Marka: Timaş Tarih
Diziler: Hatırat
Sayfa / Ebat: 464s. / 16x24
İlk ve Son Baskı: Nisan’25 / Nisan’25
Baskı Sayısı: 1
ISBN: 978-625-6767-46-1
Barkod: 9786256767461
Üst Başlık: Beşiktaşlı Yahya Efendi'den Şair Nigâr Hanım'a ve Ahmed Midhat Efendi'ye Uzanan Bir Aile Tarihi
550.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

YAHYÂ EFENDİ, ŞAİR NİGÂR HANIM, AHMED MİDHAT EFENDİ AİLELERİNDEN GÜNÜMÜZE, DOLU DOLU BİR AİLE TARİHİ…

Bir tarafta Beşiktaşlı Yahyâ Efendi’nin; bir tarafta Şair Nigâr Hanım’ın; bir tarafta Ahmed Midhat Efendi’nin soyağaçları… Arka fonda 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başlarındaki büyüleyici Boğaziçi: Bebek-Kayalar (Aşiyan), Rumelihisarı ve Beykoz…

Bebek semtinin en köklü ailelerinden Nigâr Nigâr Alemdar, Boğaz’ın havasıyla, İstanbul’un kültürüyle, İmparatorluğun asaletiyle harmanlanmış bu üç aileyi bizzat ailelerin torunu olarak anlatıyor. Yadigâr eşyalar, fotoğraf albümleri, resmî belgeler, hayatta olan akrabalarından bilgiler, röportajlar, hayatta olmayan meşhur isimler, Ahmed Midhat Efendi ailesine dair bilinmeyenler, Şair Nigâr Hanım ile Ahmed Midhat Efendi arasındaki ilişki, Ahmed Midhat Efendi ile Sultan II. Abdülhamid’in iletişim şekli, Şair Nigâr Hanım’ın aile hayatı, Bebek’teki köşkün mimari çizimi, ailenin Tevfik Fikret ile komşulukları, o dönemki günlük hayat…

Okurken Türk edebiyatına, Osmanlı tarihine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne dair paha biçilmez detaylar yakalayacak, Osmanlı’dan günümüze sosyal bir tarih anlatısının içinde kaybolacaksınız.

En önemli cümle
“19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başlarındaki Boğaziçi, Bebek-Kayalar (Aşiyan), Rumelihisarı ve Beykoz, doğal güzellikleriyle büyüklerimin yaşamlarındaki büyülü fon... Onları size tanıtırken karşınızda sizinle sohbet eden, onlarca yıl sonra aynı coğrafyaya büyük bir tutkuyla bağlı olan ben, Bebekli Nigâr Nigâr Alemdar.”
Bu kitap neden önemli
- Şair Nigâr Hanım konusunda uzmanlığı nedeniyle ilk akla gelen Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu, çalışmada yazara sürekli destek oldu. - Yazarın soyu anne tarafından Ahmed Midhat Efendi’ye; baba tarafından Şair Nigâr Hanım’a dayanıyor. Yahya Efendi bağlantılarını da bu şekilde keşfediyor. - Özellikle Ahmed Midhat Efendi'nin ve Şair Nigâr Hanım’ın daha önce yayınlanmamış resimleri ve eşyaları kitaba eklendi. - Dönemin hayatını iyi yansıtabilmek adına bolca fotoğraf, gazete kupürü, aile yadigarı eşya kullanıldı. Güncel kaynaklardan da aktif şekilde yararlanıldı (akademik makaleler, güncel gazete yazıları, röportajlar vs.). - Ahmed Midhat Efendi, Yahya Efendi ve Şair Nigâr Hanım’ın soyağaçları bu kitap için titizlikle çalışıldı ve kitabın sonuna eklendi. - Bebek’teki aile köşklerinin planı çizildi ve kitaba eklendi. - Üç ailenin büyük küçük bütün fertleriyle iletişime geçildi ve kitaba eklendi.
Anahtar kelime
Kültür Tarihi, Aile Tarihi, Şair Nigâr Hanım, Ahmet Mithat Efendi, Yahya Efendi, Bebek, Rumelihisarı, Beykoz, II. Abdülhamid, Eski İstanbul

Diğer kitaplara göz atın

Yeni
xviii-yuzyilda-osmanli-prusya-munasebetleri-9786256767416.jpg

Xvııı. Yüzyılda Osmanlı-prusya Münasebetleri

Kemal Beydilli
Timaş Tarih
500.00 TL