Ben Şeyh Bedreddin - Timaş Yayınları

ben-seyh-bedreddin-9786050838152.jpg
TANITIM VİDEOSU
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Ben Şeyh Bedreddin

Tarihin Yanlış Tarafına Düşen Şeyh Bedreddin Hâlâ Konuşuyor.
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Kültür Tarihi
Sayfa / Ebat: 256s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Mayıs’21 / Mayıs’21
Baskı Sayısı: 1
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-605-08-3815-2
Barkod: 9786050838152
Üst Başlık: Derviş -Devlet -İsyan
200.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Osmanlı İmparatorluğu’na baktığımızda günümüzün ‘malzeme’si olan bazı olayların ya da şahısların hâlâ konuştuğunu görürüz, Şeyh Bedreddin gibi.

Onun devrimci paranteze alınması ‘romantik komünist’ Nâzım Hikmet’in 1936’da yazdığı Simavna Kadısı Oğlu Şeyh Bedreddin Destanı’yla başlar ve bu kurgu, gerçeğin yerine geçer, Bedreddin Mahmud, ‘çözülemeyen bir tarih problemi’ne dönüşür. 

Samet Altıntaş, tarihin yanlış tarafına düşen Rumeli çocuğu Şeyh Bedreddin’i, Seyyid Hüseyin Ahlatî’nin müridini, Musa Çelebi’nin kazaskerini, melamet hırkasına gizlenen Varidât’ı, İmparatorluğun ilk sufi direnişini, ‘dünü bugüne bağlayarak’ anlatıyor. 

Ben Şeyh Bedreddin, her şey ben yaşarken oldu!

 

Editörün görüşü
Şeyh Bedreddin bilhassa Nâzım Hikmet’in kaleme aldığı Simavna Kadısıoğlu Şeyh Bedreddin Destanı ile literatürde kendisine sıklıkla yer bulmuş tarihî bir şahsiyet. Samet Altıntaş bu çalışmasında, Bedreddin üzerine yazılmış hemen hemen tüm kaynakları değerlendirerek tarihe ve tasavvufa meraklı her kesimden okurun anlayacağı bir üslupla Şeyh Bedreddin fotoğrafı çekmeye gayret etti.
En önemli cümle
İmparatorluğun ilk sufi direnişinde ne oldu?
Bu kitap neden önemli
Kitap, Şeyh Bedreddin üzerine yazılmış uzun ve hacimli pek çok eseri sentezliyor, eserleri adeta birbirleriyle konuşturuyor. Literatürü dikkatle inceleyen yazar, Bedreddin'i ayrıntılı fakat kısa, akıcı ve keyifli bir biçimde anlatıyor. Okurla hâlleşen üslubunun yanı sıra kurgusunu dipnotlarla destekliyor, görseller kullanarak okuru gerçek bir yolculuğa çıkarıyor. Samet Altıntaş, yaptığı kültür gezileri ve yine yazdığı kültür tarihi yazılarıyla bilinen/sevilen genç bir kalem.
Anahtar kelime
Tarih, Kültür Tarihi, Tasavvuf Tarihi, Şeyh Bedreddin, Varidat

Diğer kitaplara göz atın