Carpe Diem (Keyifli Felsefe) - Timaş Yayınları

carpe-diem-keyifli-felsefe-9786051442242.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Carpe Diem (Keyifli Felsefe)

Felsefe tarihinin baba filozflarıyla felsefi terimlerin tartışıldığı keyifli bir felsefi kurgu…
Marka: Carpe Diem Kitap
Kitaplık: Genç Kurgu
Diziler: Felsefe - Psikoloji - Özfarkındalık
Sayfa / Ebat: 144s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Mayıs’21 / Mayıs’21
Baskı Sayısı: 1
ISBN: 978-605-144-224-2
Barkod: 9786051442242
Üst Başlık: "Ânı Yakala!"
100.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Tarihi mahallelerden birinde, küçük müstakil bir evi satın almamla başladı her şey. Tadilat esnasında bodrum katında tılsımlı bir oda keşfettim. Felsefe kitaplarımı yazmaya başladığım gece tuhaf bir gelişme oldu. Bir de baktım ki felsefe tarihinde adları anılan ünlü filozoflar, düşünürler, bilgeler saydam bedenleriyle odamdalar.

Önce biraz tuhaf karşılasam da zamanla bu duruma alıştım. Çünkü felsefe kitaplarımı baba filozoflarla birlikte yazmak gerçekten ilginç ve keyifli olacaktı. Fakat işin daha da tuhaf yanı, bu sırlı odaya filozof olmayan bazı insanların da gelmeleri…

Müslüm Baba, Deli Ziya, Güldane, Zehra, Rana ve Onur… Müslüm Baba süt beyazı elbisesiyle gelmiş. Deli Ziya, mezar taşına “Hayat bir gündür, o gün bugündür” yazdıran bir adam. Güldane bir Roman kızı, “Çiçek satarım, günü gününe yaşarım” diyor. Rana, tam bir kitap kurdu. Lisede bir felsefe kulübü kurmuş. Zehra ve Onur, Rana’nın kulüpten arkadaşları, “Felsefeye Fransız kalmamak için geldik” diyorlar. 

Yıllardır hayalini kurduğum felsefe kitaplarımı şimdi tuhaf konuklarımla birlikte yazıyorum. İşin sonu nereye varır, bunu henüz ben de bilmiyorum…


Felsefi terimlerin cirit attığı, kısa hikâyelerin akla kapı açtığı, soruların havada uçuştuğu, filozofların birbiriyle kapıştığı keyifli bir felsefi kurgu… Bu kitabın dilini, anlatımını, birbirinden ilginç kahramanlarını çok seveceksin. İnsana, hayata, ölüme, kadere, varlığa, varoluşa dair pek çok şey konuşuluyor. Kısmen Sokrates tarzı. Fakat bu kitabın başka özgün tarafları da var. Okudukça göreceksin.

Editörün görüşü
Keyifli Felsefe serisindeki kitapların önemli bir özelliği ‘felsefi kurgu’ oluşu… İlginç karakterlerle felsefe tarihinin en baba filozoflarını bir araya getiren sıra dışı bir kurguya sahipler. Böylece felsefenin derin konuları, hayattan misallerle öykü tadında okunabiliyor. Serinin diğer önemli özelliği ise ezberlenmiş düşünce kalıplarını kırması… Okurunu serbestçe soru sorma, sorgulama yapma, eleştirel düşünme, kendi fikirlerini geliştirme ve kendini ifade etme konularında cesaretlendiriyor. Felsefe tarihinde Batı’da Kant, Doğu’da Gazali eleştirel felsefenin babaları kabul edilir. Serideki kitapların temel yaklaşımı da bu şekilde ortaya konuluyor. Kitaplar bu yönüyle Amerikalı filozof Matthew Lipman tarafından 60’lı yıllarda ortaya konulan ve bugün pek çok okulda uygulanan P4C (Philosophy For Children / Philosophy For Communities) eğitim modelini destekleyen içeriğe sahipler. Öğretmenler kaynak kitap olarak kullanabilir ve rahatlıkla tavsiye edebilirler…
En önemli cümle
"Dünyaya boş bir defter gibi geliyorsun. Bu defteri seçimlerin ve yapıp ettiklerinle kendin dolduruyorsun. Defter zamanla kitaplaşıyor. İyi ya da kötü bir kitap olmak senin elinde." ... "Filozof olmak zordur, biliyorum. Fakat daha zoru var… İnsan olmak!" ... "İç sesini duymak isteyen kendini dış seslere kapatmalı. Sürekli çiğnenen yerde ot bitmez. İnsan zihni günümüzde ayaklar altında kalan bir toprak gibi. Bu yüzden kişi kendi fikirlerini üretemiyor, kendisi olamıyor. Yalnız kalmayı, zihnini güncel olaylardan arındırmayı bilmelisin."
Bu kitap neden önemli
• Filozofların ilginç hayatlarını, temel felsefi kavramları ve dünyaya yön vermiş felsefi akımları, felsefenin özünü, özetini, temelini hikâye kurgusu içinde diyaloglarla anlatıyor. • Okurunu felsefe tarihinde gezintiye çıkarıp ilginç anekdotlar paylaşıyor. • İnsanoğlunun iki bin beş yüz yıllık düşünce serüvenini bir solukta okuma imkânı sunuyor. • Kurgu içinde yer alan bilgiler, literatürdeki temel ve güvenilir kaynaklara dayanıyor. • Soru sormak, merak etmek, eleştirel düşünmek konularında okurunu cesaretlendiriyor ve farkındalık oluşturuyor. • Genç okurların dilini yakalamış, usta bir hikâyeci ve romancının kaleminden çıktıkları için sade, kıvrak, akıcı, keyifli anlatımları dikkatleri çekiyor.
Anahtar kelime
Felsefe, Gençlik, Akıl, Düşünce, Sorgulamalar, Sorular, Filozoflar, Kavram, Hikmet, İlim, Mizah, Farkındalık, Eleştiri, Özgüven, Genel Kültür, Bilgelik, Bilginler, Bilim

Diğer kitaplara göz atın