Hippi Nihat - Timaş Yayınları

hippi-nihat-9786259524351.jpg
Yeni

Hippi Nihat

Hippilikten dervişliğe: Bir Arayış Hikâyesi
Marka: Sufi Kitap
Kitaplık: Sufi Kitaplığı
Diziler: Hatırat - Nehir Söyleşi
Sayfa / Ebat: 144s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Haziran’25 / Haziran’25
Baskı Sayısı: 1
Yayına Hazırlayan:
ISBN: 978-625-95243-5-1
Barkod: 9786259524351
Üst Başlık: Hindistan’dan Karagümrük’e Bir Arayışın Hikâyesi
160.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Benim Hindistan’da gördüğüm o sıra dışı haller aslında “Allahsız”dı. Allah lafı edilmezdi. O sebeple her şeyin başı öncelikle bir olan Allah’a inanmaktır. Din, bir insanın ulaşacağı mananın çok ötesinde bir muhtevaya sahip.

 

Bu kitap, kariyerinde başarılı bir mühendis ve teknokrat olabilecekken birdenbire her şeyi bırakıp Hindistan’da meşhur guru Osho’ya mürit olmayı seçen bir gencin manevi yolculuğuna ışık tutuyor. 1960’lı yıllarda Varoluşçu düşünce sistemine paralel olarak ortaya çıkan ve yeryüzündeki tüm sınırları reddeden “hippilik” anlayışıyla birleşen melez bir yaşayış tarzı, aslında “kerim” olan âdemoğlunun sonsuzluk hasretinin bir tezahürü olarak “Hippi Nihat” özelinde söylenecek olursa Hakk’ı bulma ve arama çabasıdır.

 

Osho'nun ashramında başlayıp Anadolu irfanında nihayete eren bu hatırat, yalnızca bir dönemin ruhunu değil, bir insanın hakikati arama çabasını, düşüşlerini ve dönüşlerini anlatıyor.

En önemli cümle
"Nihayetinde hakiki “aşk”ı bulmuş, ballar balını tatmış ve kovanını yağma etmişti. Tatmayan ne bilsin?"
Bu kitap neden önemli
Geçtiğimiz yıl rahmet-i Rahman'a kavuşan Nihat Özbudun'un vefat etmeden önce hayatı hakkında yapılmış söyleşilerden oluşan bu eser, bir mümtaz şahsı daha okurlara tanıtıyor.
Anahtar kelime
Cerrahi Tekkesi, Muzaffer Ozak, Nureddin Tekkesi, Tosun Baba, Osho, Mistisizm, Hindistan, Arayış, Derviş, Nihat Özbudun, Hippilik

Diğer kitaplara göz atın

Yeni

İmam Gazali Seti (7 Kitap)

Sufi Kitap
1100.00 TL
olum-ve-otesi-9786259524320.jpg

Ölüm Ve Ötesi

İmam Gazzâlî
Sufi Kitap
130.00 TL