Hunlardan Türkiye Cumhuriyeti'ne Kuruluş - Timaş Yayınları

hunlardan-turkiye-cumhuriyetine-kurulus-9786050848311.jpg

Hunlardan Türkiye Cumhuriyeti'ne Kuruluş

Hunlardan Türkiye Cumhuriyeti'ne Türk Ruhunu Yaşatanların Tarihi!
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Türk Tarihi
Sayfa / Ebat: 464s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Ekim’23 / Ekim’23
Baskı Sayısı: 1
ISBN: 978-605-08-4831-1
Barkod: 9786050848311
Alt Başlık: Hunlardan Türkiye Cumhuriyeti'ne
Üst Başlık: Kuruluş
275.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Tarih boyu en çok devlet kuran milletlerin başında Türkler gelir. Türklerde devlet, millete hükmeden değil milletin hizmetkârı olan bir müessesedir. Peki ya Hunlardan Türkiye Cumhuriyeti’ne dek kurulan, bazıları imparatorluk seviyesine ulaşan, doğudan batıya geniş bir coğrafyaya yayılan Türk devletleri hangileridir? Türkler devlet kurarken neler yaşamış, kimlerle mücadele etmiş ve hangi felsefeyi benimsemiştir? Türk devletleri hangi coğrafyalarda hangi isimlerle hüküm sürmüştür?

Prof. Dr. Sadullah Gülten’in editörlüğünde hazırlanan bu çalışmada, tarih boyunca belli başlı Türk devletlerinin kuruluş süreçleri alanında uzman araştırmacılar tarafından inceleniyor. Elinizde tuttuğunuz eserde Abdullah Gündoğdu, Saadettin Yağmur Gömeç, Ali Ahmetbeyoğlu, Müslüme Melis Savaş, Ahmet Taşağıl, Hayrettin İhsan Erkoç, Altay Tayfun Özcan, Umut Üren, Ömer Soner Hunkan, Aydın Usta, Erkan Göksu, İlyas Kemaloğlu, Ayşe Atıcı Arayancan, Hayrunnisa Alan, Cihat Aydoğmuşoğlu, Mehmet Alpargu, Feridun M. Emecen ve Ömer Erden’in araştırmaları yer alıyor. Kuruluş’u okurken Türk adını ve Türk ruhunu yaşatmış liderlerin ve devletlerin destansı hikâyelerine ilk kez derli toplu bir şekilde tanık olacaksınız.

Devlet-i Ebed Müddet ruhunu manevi şahsında yaşatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılının Türk Yüzyılı’nı doğurması temennisiyle, nice yüzyıllara…

En önemli cümle
Türklerde devlet, millete hükmeden değil milletin hizmetkârı olan bir müessesedir.
Bu kitap neden önemli
Bu kitapta, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle, “Türklerde devlet, millete hükmeden değil milletin hizmetkârı olan bir müessesedir” idealizmiyle kurulan Türk devletlerinin önemli bir kısmının kuruluş süreçleri yer almaktadır. Alanından uzman tarihçilerimizden Prof. Dr. Sadullah Gülten’in editörlüğünde yine alanının en önemli kalemlerinden tarih boyunca belli başlı Türk devletlerinin kuruluş süreçlerinin anlatıldığı bu çalışmada kimler mi var? Abdullah Gündoğdu: Türk Devletlerinin Kuruluş Felsefesi’ni; Saadettin Yağmur Gömeç: Türk-Hunlarını; Ali Ahmetbeyoğlu: Avrupa Hunlarını; Müslüme Melis Savaş: Ak Hunları; Ahmet Taşağıl: Gök Türkleri; Hayrettin İhsan Erkoç: Uygurları; Altay Tayfun Özcan: Hazarları; Umut Üren: Bulgarları; Ömer Soner Hunkan: Karahanlıları; Aydın Usta: Sâmânîler Devleti’nin Kuruluşu’nu; Erkan Göksu: Gaznelileri ve Selçukluları; Çoşkun Erdoğan: Harzemşahları; İlyas Kemaloğlu: Altınorda’yı; Cengiz Tomar: Memlükleri; Ayşe Atıcı Arayancan: Akkoyunluları; Ayşe Atıcı Arayancan: Karakoyunluları; Hayrunnisa Alan: Timurluları; Cihat Aydoğmuşoğlu: Safevîleri; Mehmet Alpargu: Babürleri; Feridun M. Emecen: Osmanlıları; Ömer Erden: Türkiye Cumhuriyeti’ni anlatıyor.
Anahtar kelime
Tarih, Türkiye Cumhuriyeti, Hunlar, Göktürkler, Ak-Hunlar, Uygur Kağanlığı, Hazarlar, Samaniler, Selçuklular, Karakoyunlular, Akkoyunlular, Timurlular, Safeviler, Osmanlılar, Mete Han, Cengiz Han, Bumin Kağan, Çağrı Bey, Tuğrul Bey, Süleyman Şah, Emir Timur, Mustafa Kemal Atatürk, Osman Bey

Diğer kitaplara göz atın