Osmanlı'dan Günümüze Kimlik Ve İdeoloji - Timaş Yayınları

osmanlidan-gunumuze-kimlik-ve-ideoloji-9789752639805.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Osmanlı'dan Günümüze Kimlik Ve İdeoloji

Kimlik ve İdeoloji Üzerinden Bir Türkiye Tarihi…
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Çağdaş Türkiye Tarihi
Sayfa / Ebat: 368s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Mayıs’09 / Ocak’21
Baskı Sayısı: 8
Tercüman:
Kapak Tasarım:
Yayına Hazırlayan:
ISBN: 978-975-263-980-5
Barkod: 9789752639805
335.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak
Dünya çapında tanınan önemli tarihçimiz Kemal Karpat’ın ikinci kitabı Kimlik ve İdeoloji, Türkiye’nin ideolojik serüveniyle ilgili makaleleri bir araya getiriyor. Karpat, Türkiye’nin modernleşme sürecinde kimlik oluşumlarının izlerini tarihte arayarak okura çok boyutlu bir politika ve tarih okuması sunuyor.
Türkiye’de demokrasinin gelişmesi ilk adım olarak her demokratik ülkede olduğu gibi siyasi partilerin kurulması, muhalefetin güven içinde gelişmesi ve serbest bir seçim sisteminin yerleşmesi sayesinde olmuştur. Kitap, Türkiye’yi gerçek demokrasiye götürecek bir çaba ve arayış etrafında dönen siyasi, ideolojik ve kültürel olayları inceleyerek din, ırk, devlet, ulus, modernleşme ve gelenek gibi pek çok kavrama Osmanlı ve Türkiye bağlamında ışık tutuyor.
Editörün görüşü
Kemal Karpat için kimlik meselesi, tüm akademik kariyeri boyunca merkezî önemdeydi. Bu eserinde de Osmanlı'dan günümüze milliyetçilik ve sosyalizm gibi ideolojileri, devletçiliği ve 20. yüzyıl sonunda ideolojilerin yaşadığı krizi tartışarak genel bir çerçeve çiziyor.
En önemli cümle
Demokrasi; sağlam iktidar ve muhalefet ister…
Bu kitap neden önemli
Kemal H. Karpat bu çalışmasında imparatorluk mirasından millî bir kimliğin oluşumunu ele alıyor. Aydınlar, kimlik, milliyetçilik, sosyalizm, devletçilik gibi temalara odaklanıyor. İdeolojilerin son mu, yoksa başlangıç mı olduğunu irdeliyor.
Anahtar kelime
Tarih, Osmanlı Tarihi, Kimlik, İdeoloji, Millet, Milliyet, Sosyoloji

Diğer kitaplara göz atın