Ya İstiklal Ya Ölüm - Timaş Yayınları

ya-istiklal-ya-olum-9786050834345.jpg
TANITIM VİDEOSU
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Ya İstiklal Ya Ölüm

Milli Mücadele'de silahların gölgesinde kalem sesleri!
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Çağdaş Türkiye Tarihi
Sayfa / Ebat: 240s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Eylül’20 / Eylül’20
Baskı Sayısı: 1
ISBN: 978-605-08-3434-5
Barkod: 9786050834345
Üst Başlık: Kongrelerle Milli Mücadele Dönemi
175.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Cumhuriyet dönemi siyasi ve sosyal tarihi alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Prof. Dr. Ali Satan bu kitabında; literatüre “Kongreler Dönemi” olarak geçen, Mondros Mütarekesi (30 Ekim 1918) ile TBMM’nin açılışı (23 Nisan 1920) arasındaki on yedi aylık zaman dilimini etraflıca ve titizlikle anlatıyor. Asker, sivil, eşraf, esnaf, bürokrat ve din adamı gibi toplumun her kesiminin iştirakiyle yapılan kongrelerin fotoğrafını çeken Satan, Anadolu ve Rumeli'nin işgali sonrası askerin ve halkın sadece cephede değil, dört duvar arasında da meşruiyetlerini kamuoyuna duyurmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini, toplanan kongreler üzerinden tek tek ve detaylı bir biçimde okuyucuya aktarıyor.

·          Mustafa Kemal Paşa Samsun’a çıkmadan önce hangi kongreler yapıldı?

·          Erzurum ve Sivas’tan evvel hangi şehir hukukî özgürlük bayrağını açtı?

·          Hangi şehrimiz birden fazla kurultaya ev sahipliği yaptı?

·          Kongreler cepheye nasıl bir motivasyon sağladı?
Prof. Dr. Ali Satan, Millî Mücadele Dönemi’ne dair yeni bir tarih penceresi açıyor ve mütareke devrinde Anadolu ve Trakya’da yapılan 31 kongreyi katılımcıları ve alınan kararlarıyla değerlendiriyor.

Editörün görüşü
Ya İstiklâl Ya Ölüm ismi hamasî bir slogan gibi gelse de son zamanlarda Millî Mücadele tarihine karşı duyulan ilgiye dikkat çekiyor aslında. Yazar, Cumhuriyet tarihi üzerine yaptığı eski çalışmalarındaki meseleleri, yeni çalışmalarla yeniden bilgi ve belgeler üzerinden yorumluyor. Bu eser, her daim bir şekilde gündeme gelen Kurtuluş Savaşı'yla alakalı tartışmalara farklı bir ayna tutacak. Ali Satan'ın çalışmasının arkasına koyduğu kaynakça ise 'mayınlı arazi'nin işaret levhası olacak. Derinlemesine bilgi edinmek isteyen okur, böylece yeni sayfalara da seyahat etmiş olacak.
En önemli cümle
Aslında kimse uyumuyordu!
Bu kitap neden önemli
Prof. Dr. Ali Satan bu kitabında, Millî Mücadele tarihini hukukî zeminde değerlendiriyor. Sadece Erzurum, Sivas, Balıkesir kongreleri değil, vatan sathına yayılmış bir hukuk mücadelesinin haritasını ilk kez gözler önüne seriyor. Kurtuluş Savaşı'nın tüzel geçmişine ışık tutan bu çalışmada, sadece cephede değil, yasayla, yönetmelikle ve tüzükle de mücadele verildiğini göreceksiniz. İstiklal Harbi'nin 'hak'ları bir bütün olarak , derli toplu bir hâlde ilk defa okurla buluşacak. Silahların gölgesinde kalem seslerini de duyacaksınız.
Anahtar kelime
Tarih, Türk Tarihi, Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı, Milli Mücadele, Milli Kongreler, Yakın Tarih, SİVAS KONGRESİ, ERZURUM KONGRESİ, BALIKESİR KONGRESİ

Diğer kitaplara göz atın