Karınca İzleri - Timaş Yayınları

karinca-izleri-9786050819304.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Karınca İzleri

Merkez ve taşra var olduğu müddetçe yerel basının önemi azalmayacak.
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Hatırat - Nehir Söyleşi
Sayfa / Ebat: 336s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Mart’15 / Mart’15
Baskı Sayısı: 1
ISBN: 978-605-08-1930-4
Barkod: 9786050819304
Alt Başlık: KARINCA İZLERİ
Üst Başlık: HİKMET AKSOY KİTABI
200.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

 “Anlattıklarınıza bakınca merkezi Trabzon olan geniş çaplı bir daire gördüm. Pergelin sivri ucu Trabzon’daydı, kalem ucu ise İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin diğer illerini dolaşıyordu. Bu halinizle sizi hem taşra ve merkez arasında hem de taşra ve taşra arasında bir köprü olarak gördüm ve itiraf etmeliyim, beni taşra basınıyla olan bağınız daha çok ilgilendirdi.” Nazan Bekiroğlu

 Karınca İzleri; İstanbul ve Trabzon basınında, kültür ve sanat dünyasında yıllarca çalışmış, 27 Mayıs döneminde Tercüman, Hürriyet, Milliyet, Vatan gibi pek çok gazetede muhabirlik yapmış gazeteci, karikatürist, mizah ustası Hikmet Aksoy'un hayat hikâyesi. İstanbul’da bulunduğu dönemde edebiyat ve basın çevrelerinden tanınmış simalara ilişkin anılarının tazeliği, bilgisinin yoğunluğu, darbe dönemine ve Yassıada duruşmalarına yakın şahitliği, gittiği her yere götürdüğü idealleri ve bunları hayata geçirme biçimi onun hikâyesini çarpıcı kılıyor. Yedek subay öğretmen olarak atandığı Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Pazarlar’da hiç durmadan çalışarak tek tek hayata geçirdiği fikirleriyle, yıllar sonra bile hâlâ orada yaptıklarıyla anılması bunun bir göstergesi.

 Nazan Bekiroğlu'nun nehir söyleşisi Karınca İzleri sadece Hikmet Aksoy’un ve bir dönemin basın tarihini değil Türkiye'nin de yakın tarihini okuma fırsatı sunuyor.


 

Editörün görüşü
Yazar yerel medyaya büyük katkılarda bulunmuş bir isim. Röportajları Nazan Bekiroğlu yaptı. Kitapta Karadeniz'in yakın tarihine dair önemli bilgiler yer alıyor.
En önemli cümle
"Habercilikte aslolan bence haberin kendisidir. Önemli olan, haberin kendisi, toplumsal yaşamdaki gerçek yönüdür. Trabzon bir mücadele kenti. Mücadele kenti çünkü Karadeniz kıyı koridorunun ucunda görünen bir ışık olmuş tarih boyunca."
Bu kitap neden önemli
Kitap, Trabzon ve Karadeniz yöresinin yakın tarihi, İkinci Dünya Savaşı yılları, CHP ve Demokrat Parti iktidarları, yerel gazeteciliğin ve muhabirliğin zorlukları, 1960 Darbesi'nde İstanbul'da yaşananlar, Yassıada duruşmaları gözlemleri, Türk Basın Tarihi’nin en uzun soluklu haftalık mizah kültürü sayfası olan “Taka”nın hikâyesi, Trabzon basın tarihinde oldukça önemli bir yeri olan Kuzey Haber’in kuruluş hikâyesi hakkında önemli bilgiler ihtiva eden bir nehir söyleşi...
Anahtar kelime
Trabzon, Sonhaber, Vakfıkebir, Tercüman, Hürriyet, Yenigün, Milliyet, Nehir Söyleşi, Yakın Tarih

Diğer kitaplara göz atın