Osmanlı'da Köleliğin Sonu - Timaş Yayınları

osmanlida-koleligin-sonu-9786050846577.jpg

Osmanlı'da Köleliğin Sonu

Y. Hakan Erdem'in Kaleminden Osmanlı İmparatorluğu'nun Son Yüzyılında Köleliğin Tarihi
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Osmanlı Tarihi
Sayfa / Ebat: 320s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Şubat’23 / Şubat’23
Baskı Sayısı: 3
Tercüman:
ISBN: 978-605-08-4657-7
Barkod: 9786050846577
Üst Başlık: 1800-1909
295.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

“Osmanlı ve Avrupa kaynaklarına dayalı usta işi bir çalışma olan bu kitap karşılaştırmalı kölelik araştırmalarına büyük bir katkı. Erdem, Osmanlı kölelik kurumunun ayırt edici özelliklerini inceliyor, daha da ilginci, bunu kölelerin kendi bakış açılarından yapıyor. İstanbul'daki azatlı köle toplumunu ele alış tarzı kitabın literatüre ana katkılarından biri... Erdem, Osmanlı köleliğinin alt kültürlerinden birini daha geniş olan Afrika köleliği çalışmalarıyla ilişkilendiriyor.”

Eugene Rogan

“İyi yazılmış ve iyi araştırılmış bir kitap... Konuyu dikkatle ve ikna edici bir şekilde tartışıyor. Konuyu kuşatan neredeyse tam bir toplu bellek kaybını giderme yolunda, 19. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nda köleliği araştıran çalışmalara önemli katkıları var.”

Kate Fleet

“Erdem’in çalışması Osmanlı köleliği ve köle ticaretinin bastırılması literatürüne önemli bir katkı. Köleliğin karşılaştırmalı tarihiyle ilgilenen araştırmacılar için özellikle yararlı.”

Mary Ann Fay

“Yazarın genel olarak 19. yüzyıl Osmanlı tarihine derin ve özgün bir yaklaşımı var. Bunu kölelik çalışmalarına uyguluyor ve üzerinde düşünülmesi gereken bazı uyarıcı görüşler öneriyor. Fakat Erdem'in projesinin belki de en önemli noktası, Türkiye'deki Osmanlı köleliği üzerine söylemin, daha geniş Batı kölelik söyleminin artık tam bir parçası olduğu gerçeğini pekiştirmekte tartışılmaz bir başarı göstermesidir.”

Ehud R.Toledano

Editörün görüşü
Kitap, Türkiye'de tarih alanındaki en yetkin isimlerden biri olan Y. Hakan Erdem'in topraklarımızda kölelik konusunu kuşatan neredeyse tam bir toplu bellek kaybını giderme yolunda, 19. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu'nda köleliği anlatan bir baş yapıt.
En önemli cümle
Efendileri tarafından azat edilmeyi beklemekle yetinmeyen köleler, Osmanlı yetkililerinin yardımsever tutumlarından bizzat yararlandılar ve kaçma yoluna başvurarak bu meseleyi gittikçe artan bir şekilde kendi ellerine almaya başladılar. Azat olmayı sağladıktan sonra ise kendi hayatlarının, iyi veya kötü, başmimarı oldular. Özgürlük o gün de, bugün olduğu gibi, bu anlama geliyordu.
Bu kitap neden önemli
Y. Hakan Erdem, tarih ve tarih yazıcılığı alanında önemli çalışmalar ortaya koymuş çok önemli bir tarihçi. Yazarın genel olarak 19. yüzyıl Osmanlı tarihine derin ve özgün bir yaklaşımı var. Bunu kölelik çalışmalarına uyguluyor ve üzerinde düşünülmesi gereken bazı uyarıcı görüşler öneriyor. Bu çalışma, Osmanlı köleliği ve köle ticaretinin bastırılması literatürüne önemli bir katkı. Köleliğin karşılaştırmalı tarihiyle ilgilenen araştırmacılar için özellikle yararlı. Erdem'in çalışmasının belki de en önemli noktası, Türkiye'deki Osmanlı köleliği üzerine söylemin, daha geniş Batı kölelik söyleminin artık tam bir parçası olduğu gerçeğini pekiştirmekte tartışılmaz bir başarı göstermesidir. Kitap, alanında önemli bir başyapıt.
Anahtar kelime
Tarih, Osmanlı Tarihi, Kölelik, 19. Yüzyıl

Diğer kitaplara göz atın

Yeni
zoraki-ittifakbirinci-dunya-savasinda-turk-alman-askeri-ortakligi-9786256767379.jpg

Zoraki İttifak:birinci Dünya Savaşı'nda Türk-alman Askerı Ortaklığı

Timaş Tarih
250.00 TL
Yeni
antik-misirin-peygamberleri-hz-idris-hz-yusuf-hz-musa-9786256767355.jpg

Antik Mısır'ın Peygamberleri: Hz. İdris, Hz. Yusuf, Hz. Musa

Timaş Tarih
350.00 TL