Etnik Yapılanma Ve Göçler - Timaş Yayınları

etnik-yapilanma-ve-gocler-9786051142869.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Etnik Yapılanma Ve Göçler

İnsanoğlunu en derinden ve temelinden etkileyen olgu, göç üzerine…
Marka: Timaş Tarih
Kitaplık: Tarih Kitaplığı
Diziler: Çağdaş Türkiye Tarihi
Sayfa / Ebat: 480s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Ekim’10 / Eylül’19
Baskı Sayısı: 4
Tercüman:
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-605-114-286-9
Barkod: 9786051142869
Alt Başlık: Osmanlı'dan Günümüze
60.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Göç eden insanların kültürel, sosyal, politik ve ekonomik bağları çözülür. Başka bir yerde, başka bir biçimde bağlanmak üzere... Belki de hiç bağlanmamak üzere...

Göç sadece bir yer değiştirme değil, toplumsal değişmelerin en güçlü unsurlarından biridir.

Göçler, farklı fiziksel yapılara, din, kültür ve dillere sahip toplulukları karşı karşıya getirir ve bu toplulukların bir arada yaşamalarına, böylelikle etkileşim içine girmelerine neden olur. Yeni ırklar, yeni kültürler, yeni idare ve yaşam biçimleri doğurur.

Prof. Dr. Kemal H. Karpat'ın, kronolojik tarih anlayışının ötesinde kapsayıcı bir perspektiften geçirdiği göç konusu yalnızca yakın geçmişimize değil, güncelliğini koruyan günümüz meselelerine de ışık tutuyor.

Karpat'a göre kitabın ana amacı, "tarihi göçleri, yani 19. ve 20. yüzyıl Rumeli, Kırım, Kafkas Müslümanlarının Osmanlı topraklarına göçlerini genel olarak gözden geçirerek, bu göçlerin yeni bir Türk toplumunun oluşumuna katkılarını incelemek. Aynı zamanda Türk toplumunun eski yapısını değiştirerek millet haline gelişini kavramsal bir tarihi çerçeve içinde anlatmak."

Büyük ilgi gören "Osmanlı'dan Günümüze" serisinin yeni kitabı Etnik Yapılanma ve Göçler, Osmanlı'nın geri çekilme sürecinde Balkan Müslümanlarının yaşadıkları, İsrail'in kuruluşuyla sonuçlanacak Yahudi göçü, yeni bir hayat kurmak için okyanusun ötesine, Amerika'ya göç eden Osmanlılar gibi tarihimizin göz ardı edilmiş meselelerini konu edinen titiz bir bilimsel araştırma.

Editörün görüşü
Kendi kişisel tarihinin de etkisiyle, iki kez göç yaşamasından dolayı Kemal Karpat, her zaman hareket hâlinde olan insan ve topluluklara ilgi duydu. Bu derlemede, belki de bilimsel kimliğinde en geniş yer tutan temaya, göçe dair makalelerini bir araya getiriyor, on yılların birikiminin bir nevi hasadını yapıyor.
En önemli cümle
"Göç eden insanların kültürel, sosyal, politik ve ekonomik bağları çözülür. Başka bir yerde, başka bir biçimde bağlanmak üzere… Belki de hiç bağlanmamak üzere…"
Bu kitap neden önemli
Osmanlı Devleti’nde nüfus hareketlerini inceliyor. Osmanlı Devleti’nde kentleşmeyi ele alıyor. Balkanlar'daki Müslüman nüfusa odaklanıyor. Filistin sorununun kökenlerini konu ediniyor. Kafkasya ve Balkan göçlerine yoğunlaşıyor. Gecekondu üzerine değerlendirmelerde bulunuyor.
Anahtar kelime
Tarih, Osmanlı Tarihi, Göç, Osmanlı Nüfusu, Etnik Yapılanma

Diğer kitaplara göz atın