Hayatın Satır Araları - Timaş Yayınları

hayatin-satir-aralari-9786055215446.jpg

Hayatın Satır Araları

Modern zamanların anlam arayışına ve kişilik-kimlik krizlerine sıkça giren insan için bir pusula...
Marka: Sufi Kitap
Kitaplık: Sufi Kitaplığı
Diziler: Tasavvuf Sohbetleri
Sayfa / Ebat: 176s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Mayıs’13 / Ağustos’23
Baskı Sayısı: 10
Çizer:
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-605-5215-44-6
Barkod: 9786055215446
Üst Başlık: MODERN ZAMANDA KENDİNİ BULMAK
150.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

"Modern veya çağdaş, Doğulu veya Batılı, erkek veya dişi... Bunların hepsi insana sonradan giydirilen vasıflar. Bir kurgu olarak var olan bu 'modern' insandan gayri bir insan daha var; mekân ve zamanın farklılaştıramadığı ihtiyaçlarda buluşan, aşk ve ölüm gibi konularda benzeşen. Aşk ve ölüm, her yerde aynı duygularla karşılanıyor. Bu, insan olmanın müşterek muhayyilesine, ortak imgelem dünyasına işarettir. 'İnsanın özü' dediğimiz bir hakikatin göstergesi her zaman ve zeminde sâri. Zaman ve zemine göre değişen ise bu'öz'ün ihtiyaçlarının belirlenmesi. Modern insan kalbinden sürgün insandır, kalp gözü olmayan. Madde ile mana arasında makası açan modernizm, insanı tek kanatlı bir varlık kılıyor..."

Modern zamanlarda, hele ki günümüzün yüksek teknoloji verilerine maruz kalan hızlı ve bireysel dünyasında hayatı düzenlemek ve anlamlıca yaşamak oldukça zor. 
Günümüzde Türk ilim ve irfanının en önemli temsilcilerinden Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, "Âlem boşluk kaldırmaz; olması gereken o boşluğu doldurmazsa orası muhakkak menfî bir şeyle dolar," düsturundan hareketle hem şahsî hem içtimaî hayatını düzenlemeye çalışan; Türk tasavvuf ikliminden, edebiyattan, felsefeden, tarihten esinlenerek oluşan manevî iklimiyle okurlarının ve dinleyicilerinin gönül dünyasını zenginleştirmeye çalışan münevver bir isim. Kılıç, Hayatın Satır Araları'nda ""Modern çağın krizlerinden nasıl kurtulabiliriz?", "İnsan, kendi değerini nasıl anlayabilir ve eşref-i mahlukatlığa uygun bir yaşamı nasıl sürebilir?" gibi sorulara modern zamanların anlam arayışına ve kişilik-kimlik krizlerine sıkça giren insanı için bir pusula görevi görecek cevaplar veriyor.

Kitabın nüanslarında hayatın satırlarını aralayabilmek üzere...

Editörün görüşü
Mahmud Erol Kılıç Hoca, İslam Tasavvuf düşüncesi ve geleneğini Türkiye'de en iyi yorumlayanlardan biridir. Bu vadide yapmış olduğu ilmi ve akademik çalışmaların yanı sıra, özellikle röportaj ve söyleşileri ile modern hatta post-modern zamanlarda bir kadim gelenek olan tasavvufu kitlelerin anlayabileceği bir tarzda ve disiplinlerarası bir anlayışla ele almaktadır.
En önemli cümle
Ârifler, "önemli olan niyettir; arzu edip talip olduktan sonra iş kolaylaşır. Tasavvufî yola girildikten sonra himmet başlar." demiştir.
Bu kitap neden önemli
Bu kitap modern zamanlarda bilhassa kapitalizmin ve konformist yaşantının zirve yaptığı bir dönemde insana aslını hatırlatması ve zamanın değişimi karşısında değişmeyen temel hakikatleri gelişen sosyal bilim paradigmaları çerçevesinde yeniden değerlendirdiği için önem arz etmekte...
Anahtar kelime
Tasavvuf, Hayat, Modernizm, İbn Arabi, Vahdet-i Vücud, Mevlana, Sufizm

Diğer kitaplara göz atın

Yeni
gelenegin-pesinde-9786257949996.jpg

Geleneğin Peşinde

Mahmud Erol Kılıç
Sufi Kitap
175.00 TL