Mutluluğun Kazanılması - Timaş Yayınları

mutlulugun-kazanilmasi-9786059778817.jpg
INSTAGRAM PAYLAŞIMLARI

Mutluluğun Kazanılması

Az sözle çok manaya işaret edecek şekilde yazılmış bir kitap gibi insan da, bu âlem kitabının özlü bir ifadesidir.
Marka: Sufi Kitap
Kitaplık: Sufi Kitaplığı
Diziler: Tasavvuf Klasikleri
Sayfa / Ebat: 200s. / 13,5x21
İlk ve Son Baskı: Kasım’18 / Ocak’23
Baskı Sayısı: 5
Kapak Tasarım:
ISBN: 978-605-9778-81-7
Barkod: 9786059778817
Üst Başlık: Tafsilü'n-Neşeteyn ve Tahsilü's-Saadeteyn
Orijinal Dil: Arapça
150.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak
"Az sözle çok manaya işaret edecek şekilde yazılmış bir kitap gibi insan da, bu âlem kitabının özlü bir ifadesidir."
 
İnsan, yaratılmışların en yücesi olması nedeniyle bütün mevcudatın özelliklerini belirli yanlarıyla içinde barındırır. Bu sebeple de, ehl-i irfan tarafından "küçük kâinat" olarak nitelendirilir. Peki, insana bahşedilmiş olan bu vasfın hakkı, günümüzün maddeye indirgenmiş dünyasında nasıl verilebilir?

İslam dünyasının en büyük âlimlerinden mutasavvıf ve müfessir Râgıb el-İsfahanî Mutluluğun Kazanılması'nda, açık ve samimi diliyle; ayetler, hadis-i şerifler ve büyük zatlardan nasihatler eşliğinde "insan"ı yalnızca etten kemikten cismanî yönüyle değil, manevî yönüyle ele alıyor. Mutluluğun Kazanılması, kendine ve çevresine faydalı olabilmesi için bir buğday tanesi gibi öğütülüp pişmesi gereken insanın dünyadaki bu olgunlaşma sürecinde tâbi olacağı evreleri, bu dönemler sonucunda ulaşacağı mutluluğu ve yaratılış gayesine uygun bir yaşamla ulaşacağı ahiret mutluluğunu açıklarken bir kendini bulma ve bilme kitabı niteliğini taşıyor.
Editörün görüşü
Râgıb el-İsfahanî, İslam düşünce tarihindeki en önemli müfessirlerden biridir. Mutluluğun Kazanılması ise İsfahanî'nin tasavvufî bir bakış açısıyla, "insan" kavramını ve insan olarak yaratılmış olmayı, dünya ve ahirette mutluluğun, muhabbetullah ile kazanılması açısından dört ana ayet üzerinden ele aldığı klasik bir metindir.
En önemli cümle
"İnsan, bir buğday tanesi gibidir. Bu buğday tanesinden istifade etmek ve onu yemek istediğimizde değirmende öğütmemiz, ardından hamur haline getirmemiz ve fırında pişirmemiz gerekmektedir. Böylece yiyebileceğimiz bir ekmek tanesi olur. İşin zâhirine (dış görünüşüne) bakılırsa bu, buğday için bozulmak ve yok olmak anlamına gelir. Halbuki işin aslında buğday, kemâle ermekte ve olması gereken en mükemmel yapıyı kazanmaktadır."
Bu kitap neden önemli
Birçok ayet ve hadis çerçevesinde, peygamber kıssaları, ashab-ı kiram ve evliya menkıbeleriyle birlikte anlaşılır ve dostâne bir dil ile kaleme alınan Mutluluğun Kazanılması'nda, "kainat-ı asgar" olan insanın otuz üç bölümde incelenen özellikleri genel (zâhirî) ve özel (bâtınî) anlamlarıyla açıklanıyor. Bu klasik eser, buradan yola çıkarak, bir insana nasıl "insan olması" gerektiğini salık veriyor.
Anahtar kelime
İslam, İnsan, Tasavvuf, Dünya, Ahiret, Mutluluk

Diğer kitaplara göz atın

Yeni
gelenegin-pesinde-9786257949996.jpg

Geleneğin Peşinde

Mahmud Erol Kılıç
Sufi Kitap
175.00 TL