Siyasal Yönetim Üzerine Bir İnceleme - Timaş Yayınları

siyasal-yonetim-uzerine-bir-inceleme-9786050846942.jpg

Siyasal Yönetim Üzerine Bir İnceleme

Orta Çağ Avrupa Siyasetinin Yerellikten Evrenselliğe Açılan Kapısı
Marka: Timaş Akademi
Kitaplık: Siyasetname Kitaplığı
Diziler: Timaş Akademi - Batı Siyaset Düşüncesi
Sayfa / Ebat: 288s. / 16,5*24
İlk ve Son Baskı: Nisan’23 / Nisan’23
Baskı Sayısı: 1
ISBN: 978-605-08-4694-2
Barkod: 9786050846942
Üst Başlık: Policraticus
290.00 TL

KDV Dahil Fiyat

Arka kapak

Salisburyli Johannes tarafından kaleme alınan Policraticus, Orta Çağ siyaset düşüncesinin en kapsamlı ve yaratıcı metinlerinden biridir. Yunancadan türetilen ve uydurma bir sözcük olan Policraticus başlığı Johannes tarafından eserin siyasal muhtevasını yansıtmak için icat edilmiş gibi görünmektedir.

Döneminin önde gelen bürokratlarından biri olmasının yanı sıra, din adamı kimliği de bulunan Salisburyli Johnnes’in kendi tecrübe ve gözlemlerinden yararlanarak kaleme aldığı bu eser, dinin rehberliğinde toplumu en iyiye ulaştıracak yönetim şeklinin ayrıntılı bir izahıdır. Ele aldığı problemlerin evrensel olması sebebiyle yazıldığı zamanı ve mekânı aşarak yerelliğe hapsolmaktan kurtulan bu kıymetli eser, aynı zamanda devrin iktidar gruplarının arasındaki münasebete dair önemli ipuçları da barındırmaktadır.

Fatih Durgun tarafından Siyasal Yönetim Üzerine Bir İnceleme adıyla Türkçeye çevrilen bu eser, siyasi açıdan olabilecek en iyi toplum yapısını anlatmasının yanı sıra, yazıldığı dönem için “aykırı” sayılabilecek bazı düşünceleri içermesi itibarıyla özgün bir metindir. Zümreler arasındaki ilişkilerin keskin hatlarla çizildiği bir dönemde ortaya konan bu eser, toplumun her kesiminin kamuya sağladığı fayda ölçüsünde değerli ve vazgeçilmez olduğunu savunmasıyla çağdaşlarından farklı bir yerde konumlanır. İngiliz bir din adamının Orta Çağ’da yazmış olduğu bu siyaset düşüncesi eseri, Klasik gelenek ile Hristiyan düşüncesini orijinal bir biçimde kaynaştırmakta ve bundan hareketle ideal hükümdarın ve siyasi yönetim şeklinin tarifini yapmaktadır.

Editörün görüşü
Döneminin önde gelen bürokratlarından biri olmasının yanı sıra, din adamı kimliği de olan Salisburyli John'un kendi tecrübe ve gözlemlerinden yararlanarak kaleme aldığı bu eser, dinin rehberliğinde toplumu en iyiye ulaştıracak yönetim şeklinin ayrıntılı bir izahıdır. Ele aldığı problemlerin evrensel olması sebebiyle yazıldığı zaman ve mekânı aşarak yerelliğe hapsolmaktan kurtulan bu kıymetli eser, aynı zamanda devrin iktidar gruplarının arasındaki münasebete dair önemli ipuçları barındırmaktadır.
En önemli cümle
Kendisi tabi konumunda olduğu takdirde ona yapılmasını istediği muameleyi, kendisine tabi olana yapacak biri gerçekten var mıdır?
Bu kitap neden önemli
Bu kitap, siyasi açıdan olabilecek en iyi toplum yapısını anlatmasının yanı sıra, yazıldığı dönem için "aykırı" sayılabilecek bazı düşünceleri içermesi itibariyle özgün bir metindir. Toplumsal sınıfların ve bu sınıflar arasındaki ilişkilerin keskin hatlarla çizildiği bir toplumda ortaya konan bu eser, toplumun her kesiminin topluma sağladığı fayda ölçüsünde değerli ve vazgeçilmez olduğunu savunmasıyla çağdaşlarından farklı bir yerde konumlanır. İngiliz bir din adamının Orta Çağ'da yazmış olduğu bu siyasetname, Klasik gelenek ile Hristiyan düşüncesini orijinal bir biçimde kaynaştırmakta ve bundan hareketle ideal hükümdarın ve siyasi yönetim şeklinin tarifini yapmaktadır.
Anahtar kelime
Siyasetname, Orta Çağ Avrupası, Papalık

Diğer kitaplara göz atın

Yeni
ahlak-felsefesinin-temelleri-9786256582149.jpg

Ahlak Felsefesinin Temelleri

David Fordyce
Timaş Akademi
240.00 TL
Yeni
imparatorlugun-tuna-donanmasi-9786256582156.jpg

İmparatorluğun Tuna Donanması

Seyfullah Aslan
Timaş Akademi
450.00 TL
Yeni
nasihatul-muluk-sultana-ogutler-9786256582132.jpg

Nasihatül Mülûk / Sultana Öğütler

İmam Gazâlî
Timaş Akademi
175.00 TL
Yeni
osmanlinin-ilk-mebuslari-9786256582118.jpg

Osmanlı'nın İlk Mebusları

Sinan Çakır
Timaş Akademi
375.00 TL